HomeHOE WERKT HET

HOE WERKT HET

Hoe werken Straight 8 Aligners?

IN STAPPEN

Een eerste consult:

Gedurende het eerste intake gesprek vraag aan jouw Straight 8 Aligners provider of je in aanmerking komt voor een behandeling met Straight 8 Aligners. Tijdens dit eerste gesprek kan er meestal met u globaal worden besproken wat de wensen en de mogelijkheden zijn.

Het verzamelen van gegevens:

Als u in aanmerking komt voor een Straight 8 Aligners behandeling zal uw provider of de assistente een 3D digitale scan van uw gebit maken en naar ons toesturen.

Het behandelplan gesprek:

Straight 8 Aligners stelt een 3D behandelplan op, waarvan een 3D simulatie wordt aangeboden. Met deze 3D behandelplan simulatie brengen wij de serie verplaatsingen van je tanden in beeld zodat je samen met je Straight 8 Aligners provider kan zien hoe jouw tanden zouden kunnen komen te staan na de behandeling. Een simulatie is ongeveer 90% nauwkeurig.

De behandeling:

Tijdens deze behandeling draag je elke Straight 8 Aligner twee weken, voor 20 uur per dag. Op deze manier worden je tanden stap voor stap naar de juiste positie gebracht.

Tijdens de behandeling zullen er elke 6 a 8 weken een controle afspraak worden gepland om te kijken of alles volgens plan verloopt. 

Het einde van de behandeling:

Aan het eind van de behandeling bespreek je het resultaat met je Straight 8 Aligners provider. Als het gewenste resultaat nog niet bereikt is dan kunnen er wellicht een nieuwe set aligners gemaakt. Als het resultaat bereikt is dan wordt het bereikte resultaat gestabiliseerd met spalkjes of nachtbeugels of een combinatie van beide. Dit wordt per situatie bekeken. 

Bestaan onzichtbare beugels?

Je hoort vaker over onzichtbare beugels, maar bestaan ze dan echt die onzichtbare beugels?. Met onzichtbare beugels word vaak bedoelt de doorzichtige plastic beugel (bijtjes), ook clear aligners genoemd. Ze zijn natuurlijk niet onzichtbaar, maar zodanig transparant dat ze bijna onzichtbaar zijn. Daarom is de naam Onzichtbare beugel. Ook toen ze voor het eerst werden geintroduceerd werden ze gezien in tegenstelling tot de bekende slotjes beugel en een belangrijk wezenlijk verschil is dat natuurlijk de clear aligners zijn wezenlijk minder merkbaar dan de slotjes beugel. Vandaar de populariteit als de onzichtbare beugels. 

Wat zijn onzichtbare beugels?

Onzichtbare beugels / Doorzichtige beugels of clear aligners zijn hele dunne transparante plastic bijtjes die individueel en 3D zijn gepland en aangepast aan de huidig stand van de tanden en progressief een stap voor stap met zachte consistente druk de tanden verschuiven naar een rechte stand. 

De weg naar een zelfverzekerde glimlach is gemakkelijker dan je zou denken. Voor de correctie van tanden bij volwassenen zijn al lang geen draden, slotjes beugels meer nodig. Het moderne alternatief, de onzichtbare beugels / doorzichtige beugels, is een grote verbetering als het gaat om behandelduur en comfort. 

Hoe werkt een onzichtbare beugel?
Aligners zijn de innovatieve oplossing voor het corrigeren van scheef stand van tanden bij volwassenen. Ze zijn gemaakt van medisch plastic, dat uiteraard vrij is van BPA of andere schadelijke stoffen. Voor een product dat elke dag in de mond gedragen wordt, stellen we de hoogste kwaliteitseisen.

De beugels worden gemaakt door ervaren tandtechnici in ons eigen tandtechnisch laboratorium in Utrecht. Voorwaarde hiervoor is een nauwkeurige 3D-scan van het gebit tijdens een afspraak bij een van onze providers. Deze ultramoderne afdruktechnologie stelt Straight 8 Aligners in staat zeer dunne onzichtbare beugels te maken die tot in het kleinste detail precies passen. Met behulp van geavanceerde technologie en materialen bevorderen de onzichtbare beugels het comfort. In het dagelijks leven valt de beugel nauwelijks op, zowel voor de patiënt als voor de omgeving. Patiënten merken na een paar weken vaak al verbeteringen in het gebit en het zelfvertrouwen, waardoor de levenskwaliteit aanzienlijk wordt verhoogd.

Wat is het verschil met een slotjes beugel?
Onzichtbare beugels zijn het moderne alternatief op een traditionele slotjes beugel. Vaste beugels worden vaak bij kinderen en adolescenten gebruikt omdat hun kaakbeen nog flexibel is, maar voor volwassenen zijn onzichtbare beugels een beproefde methode voor het rechtzetten van tanden. De minder intensieve behandeling is moeiteloos en onopvallend te combineren met het dagelijks leven, zonder enige beperking van het beroepsleven. Lichte scheef stand van tanden, zoals tanden die te dicht op elkaar staan, spleetjes tussen de tanden of scheve tanden, kunnen goed worden gecorrigeerd met een onzichtbare beugelbehandeling. Straight 8 providers stellen de exacte diagnose tijdens een persoonlijke afspraak in de praktijk. Terwijl orthodontie voor de meeste beugels vertrouwt op vaste draden en beugels, die indien nodig worden aangepast en bijgesteld, vertrouwt beugeltherapie op beugels die geleidelijk worden vervangen en de tanden met zachte druk steeds dichter naar de gewenste stand brengen. Net als bij een traditionele beugel zijn de tanden en kiezen de eerste dagen na het plaatsen van een nieuwe onzichtbare beugel / doorzichtige beugel iets gevoeliger voor druk, omdat ze geleidelijk worden verplaatst. Deze druk is echter minder sterk en houdt gemiddeld minder lang aan dan bij een pas aangepaste traditionele slotjes beugel. Tijd in de wachtkamer en tijdrovende bezoeken aan de praktijk worden ook tot een minimum beperkt dankzij de onzichtbare beugels van Straight 8 Aligners.

Wat zijn de voordelen van onzichtbare / doorzichtige beugels?
Onzichtbare beugels worden gebruikt voor een nauwelijks waarneembare, geleidelijke correctie van de stand van de tanden, die door zachte druk wordt aangepast. Daarom volstaat een zeer dun materiaal, dat nauwelijks invloed heeft op het dagelijks leven, het spreken en ook het uiterlijk. Om te eten en te drinken haal je de beugels eruit, maak je ze schoon met koud water en een milde zeep en dan kun je ze weer comfortabel indoen.

Het hanteren van de uitneembare beugels in het dagelijks leven is ongecompliceerd. Er is geen risico dat voedselresten ongemerkt in de doorzichtige beugel verstrikt raken, en geen verhoogd risico op tandbederf door metaal dat permanent op de tanden rust. Prikkende draden en een pijnlijke kaak na een bezoek aan de tandarts zijn ook niet aan de orde wanneer je kiest voor een onzichtbare beugel van Straight 8 Aligners.

Een ander voordeel van de behandeling met straight 8 Aligners is de behandelduur. Bij een traditionele slotjes beugel kan het lang duren tot je de eerste resultaten begint te zien. Indien je daarentegen  onzichtbare beugels op de juiste manier gebruikt en 22 uur per dag draagt, zie je al na enkele weken de eerste verbeteringen. De videosimulatie die patiënten bij hun behandelplan te zien krijgen gedurende een een afspraak voor het behandelplan gesprek, geeft een voorproefje van het behandeltraject en het resultaat van de tandcorrectie, nog voordat de behandeling van start gaat. 

 

De voordelen van onzichtbare beugels op een rijtje:

Geleidelijk tandencorrectie voor alle leeftijden beschikbaar

Onzichtbaar en onopgemerkt in het dagelijks leven

Gemakkelijk schoonmaken

Voortdurende zorg door gespecialiseerde tandartsen

Concreet perspectief

Betaalbare behandeling

3D gescand. 3D opgesteld en 3D uitgeprint. Geen vervelende gebitsafdrukken (happen)

 

© 2022 Straight 8 Aligners